Гардероб с плъзгащи врати – какви са предимствата му, как да го изберем

Някои мебели просто трябва да са съвършени. Като например гардеробът в спалнята, който е основен източник на комфорт в ежедневието. Какъв обаче да изберем, за да сме доволни от него във всеки един аспект – качество, практичност и дизайн? Разнообразието по магазините е огромно, а това на свой ред прави избора ни още по-труден и изискващ време, за да обмислим детайлите.

Как да изберем нов гардероб за спалнята

Най-напред е добре да се запознаем с преобладаващите цени гардероби с плъзгащи врати, за да имаме изходна точка – те варират в зависимост от магазина, действащите промоции и отстъпки, качеството на модела и т.н. Много са нещата, които оказват влияние върху крайната стойност на обзавеждането, но по-важното е да знаем към какво да насочим вниманието си. А именно:

  • размерът на дрешника – еднокрилен, двукрилен, трикрилен и четирикрилен. Колкото повече крила има въпросната мебел, респективно, толкова повече място за съхранение на дрехи и други лични вещи ще има в него. Опция е да добавите и практична надстройка, която ще увеличи капацитета на компонентна;
  • дизайнът – в случая изборът е налице, като в много от случаите той ни идва дори и в повече. Освен в различни стилове, съвременните гардероби се предлагат и с много разнообразни модификации – с огледало, с чекмеджета, в един цвят, многоцветни и др.;
  • начинът на отваряне – с плъзгащи врати и със стандартни прегради. Първият вариант е за предпочитане, защото заема по-малко и повишава удобството;
  • качеството – винаги, винаги изисквайте то да е високо, защото от него пряко зависи колко време и с каква лекота ще използвате бъдещия си гардероб. Платете дори и по-висока цена, ако е необходима – подобна инвестиция никога не е напразна;
  • цената – често се случва да определим една сума за нов гардероб с плъзгащи врати или друг модел, а впоследствие да похарчим дори и повече! В случая е важно да се опитате да намерите златната среда, защото нито твърде скъпите, нито прекалено евтините модели дрешници са за предпочитане.

Интериорното оформление на спалнята се извършва постепенно и включва много неща – избор на основните мебели, декориране и поставяне на ефектно осветление (основно и акцентирано). Важно е крайните резултати да носят естетическа наслада и да се асоциират с висока функционалност, която само с гардероб с плъзгащи врати би могла да бъде постигната.

Какви са предимствата на моделите с плъзгащи врати

Ако сте спрели вниманието си на гардеробите с плъзгащи врати, то вие трябва да се запознаете отблизо с техните предимства, които не са никак малко! Ще започнем от това, че този вид мебели изглеждат много стилно, а след това и са супер удобни за използване – с едно леко движение на ръката ще успеете да придвижите преградата и да си осигурите достъп до дрехите и останалото обзавеждане.

Друго преимущество на гардеробите с плъзгащи врати е възможността да бъдат намерени с много интересни дизайни. Има както по-изчистени и семпли модели, така и доста по-нестандартни и разчупени. Подобно разнообразие ще откриете и в магазин Лени Стил – не просто магазин, а цял един свят, в който ще се изгубите в красота и интериорен блясък!

Кои са актуалните трендове при обзавеждането

Повечето хора обръщат специално внимание на тенденциите при жилищното обзавеждане, които се менят постоянно. Разбира се, цената постоянно да сменяме обзавеждането в спалнята и останалите стаи би била доста висока, затова е добре да се спрем на мебели, за които сме сигурни, че поне няколко години няма да ни омръзнат.

Към днешната дата са актуални гардеробите с плъзгащи врати в светли и спокойни цветове, които напълно подхождат предназначението на стаята. Друг актуален тренд е деликатната орнаментика, която придава очарование на компонента – изящните детайли са винаги на мода, защото правят добавят нотка лукс в стаята, както и усещане за стил. Превърнете спалнята в най-прекрасното място в целия дом и се насладете на всеки миг, прекаран там!