За правилниня избор на пелетна камина

Приятно, топло и уютно е у дома особено ако вече сте направили правилната инвестиция и сте подменили старата печка на дърва с пелетна камина. Много от домакинствата, които са предприели тази стъпка осъзнават, че наистина има смисъл от това да се възползват от една иновативна възможност, която им спестява не малко усилия, средства и разбира се е причина за контрол върху отоплителните сметки. Това, на което е важно да разчитаме в днешно време е на разумното и правилното, особено пък когато остава въпрос за отоплителния сезон, който със сигурност предизвиква сериозни тревоги от страна на домакинствата. Сметките за ток обикновено са главозамайващи и действително онова, което може да не стресира е именно фактурата, която ще получим от електроразпределителното дружество. Но с камините на пелети от https://www.balkanenergy.bg/category/peletni-kamini това на вас ви гарантираме, че няма да се случи.

Причини да подмените старата камина с нова

Едно от големите предимства на пелетните камини е това, че действително са енергийно ефективни и рентабилни решения за отопление на различни като квадратура площи. Причините за това се крият главно в естеството на самите уреди и горивото, което използват. Принципа им на действие е елементарен, но пък изключително ефектен що се отнася до това да бъде свързана камината с парно или подово отопление.

Пелетните камини могат да бъда както с водна риза така и сухи. Индивидуален е избора, който всеки следва да направи, тъй като определено идеята е да се намери баланс спрямо квадратура на пространството, което желаете да отоплявате както и бързината за достигане на оптимална приятна температура. За малки апартаменти пелетните камини от типа сухи са доста ефективни. За големи пространства пък варианта са моделите с водна риза. Въпрос на индивидуална преценка от страна на домакинството е към кои от моделите биха се насочили.

Инвестицията, която е свързана с това да се подмени старата камина на твърдо гориво с такава на пелети е напълно оправдана. От Balkan Energy споделят с нас едни от основните предимства на камините с пелети:

 • Много по-икономични са от тези на твърдо гориво;
 • По-елкологично и опазващо природата решение за отопляването на дома;
 • Инвестицията е от най-бързо изплащащите се;
 • Няма нужда от ежедневен контрол на уреда;
 • Процеса на запалване, подаване на горивото и разход е автоматизирано;
 • Пелетните камини генерират много малко количество пепел, което означава, че можете да ги почиствате на много по-дълъг интервал от време.

Основни, изключително важни са изброените предимства на пелетната камина, което реално я прави и толкова търсена като алтернативен уред, който да бъде използван за отопляване на различни видове площи.

Експертите съветват

Особеностите на всяка една камина са не само в нейната визия, но и технически показатели. Като всеки друг уред и тук клиентите е желателно да се запознаят детайлно с някои показатели, чиито стойности имат отношение към подобряването на ефективността от ползването на уреда.

камина на пелети

От Balkan Energy можете да получите правилни съвети относно това коя пелетна камина би била ефективна за вашите нужди. Имайте предвид, че когато получите правилните насоки то определено уреда, в който ще инвестирате ще ви служи години наред и то без особени проблеми. Именно поради това е важно да не подценявате това, че точно тук и сега имате възможността да получите безплатни насоки и съвети, които ще ви отведат до уреда, който наистина е най-подходящ за вашите отоплителни нужди:

 • Размери на камината;
 • Начин на монтаж;
 • Свързване с радиатори или подово отопление;
 • Мощност;
 • Вид на програматора за автоматично управление и т.нат.

Ето, че има детайли, които са по-специфични и наистина изискват по-специално отношение и внимание. С Balkan Energy си осигурявате професионално отношение, компетентно обслужване и богат избор на пелетни камини от най-висок клас.