Лечение и разкрасяване под контрола на лекар дерматолог – представяме клиника Мирабел Бургас

Често срещани и доста неприятни са разширените съдове по лицето. Някои ги наричат спукани капиляри, което е неправилно като терминология. С лечебни медицински кремове както повечето пациенти смятат да решат проблема не се постигат особени резултати. дерматолозите прилагат друг тип терапии, при които тeлеангиектазиите (както още са известни тези козметични дефекти) се повлияват доста успешно. Днес ще ви срещнем с един такъв метод, който се прилагат в клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас.

Как се лекуват тeлеангиектазиите

Ефекта на разширени съдове по лицето е характерен за жените и най-често те страдат от този проблем. Самите тeлеангиектазии представляват фини повърхностни съдове, които са оцветени в червено или синьо. Появата на такива „спукани капиляри“ е под влияние на тънки стени на кръвоносните съдове, както и промяна в налягането им. Може да се окаже, че появата им е провокирана и от наследствени заболявания.

Повечето от тези дерматологични дефекти по кожата на лицето са безобидни и единствено поради чисто естетически подбуди пациентите са склонни да се подложат на такова лечение в клиника Мирабел Бургас. За да се установи дали разширените съдове са опасни за здравето или не е задължително да се направи консултация и преглед при дерматолог. Едва след това може да се пристъпи към процедура, която прилага лазерно лечение на разширените кръвоносни съдове.

лечение на разширени съдове

Лекарите дерматолози от Мирабел прилагат лечение на разширени вени Бургас с високоефективна лазерна апаратура, която успешно повлиява:

 • Премахването на съдове от кожата на лицето;
 • Лечение на розацея;
 • Освен по лицето този метод е ефективен и за съдове по краката;
 • За премахване на белези по рождение;
 • За премахване на съдови звезди и други.

Лазерното лечение показва много висока ефективност и е част от процедурите, които дермалтолозите от Мирабел Бургас прилагат на своите пациенти.

Предимствата на този вид терапия за отстраняване на разширени вени е, че не са нужни повече 2-3 процедури за дълготраен ефект. Освен това самото лечение е кратко и не отнема повече от 30 минути. Както вече споменахме преди а се подложите та такава терапия е необходимо да направите консултация с дерматолог.

Защо е необходимо преди процедури да се извърши дерматологичен преглед

Човешката кожа е сложен орган и всеки дефект, който се получава е в следствие на конкретен проблем. има случаи, при които лекарите отказват да извършат определена интервенция, тъй като има много висок риск за здравето и нежелани реакции, които биха повлияли на пациента.

Така например един от успешните в своя ресор д-р Драголов – дерматолог в Бургас не подценява възможността всеки един от пациентите ми да развие негатив от приложено лечение или използване на даден апарат за лечение. Задължително при рискови пациенти се правят тестове за алергии и прегледи, които показват до каква степен пациента би се повлиял благоприятно или е в риск.

Много естетични козметични центрове пропускат тези специфични моменти  и така поставят на огромен риск здравето на клиентите си. точно поради това съветваме дамите и господата, които имат желание да направят някаква естетична корекция по тялото си да се подложат на преглед при дерматолог, който би показал дали има дори минимален риск за здравето.

Клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас е сред най-популярните, тъй като тук не просто можете да повишите самочувствието си, но и да си гарантирате безопасно и здравословно лечение или разкрасителна терапия. Опитни и квалифицирани дерматолози представят богат списък с естетични и лечебни манипулации като:

 • Лечение на разширени вени по лицето;
 • Отстраняване на бенки;
 • Трайно премахване на татуировки;
 • Изглаждане на бръчки;
 • Химичен и лазерен пилинг;
 • Лазерно подмладяване;
 • Корекции с филъри  и други.

За винаги добри и безопасни за здравето резултати се доверете на дерматолозите от Мирабел Бургас.