Какво ще ни накара да изберем лечението в барокамера?

барокамера

Ако някога сте чували за лечение с кислород в барокамера в Стара Загора сигурно сте се сетили за декомпресионната болест. Както знаете, при водолазите се получава подобно състояние, когато се издигат прекалено бързо към повърхността. Ползите обаче от това лечение се разпростират доста по-далеч от това да повлияват добре само декомпресионната болест. Редица известни личности са споделяли, че използват лечение в барокамера, за да бъдат в кондиция. По този начин се възстановят от натрупаната спортна или друга умора. Множество здравословни проблеми включително и неврологични могат да се лекуват с този метод, който е достъпен за всички желаещи в Стара Загора в HBO Medical Support Center . Определено си заслужава да посетите града, за да изпробвате положителния ефект на лечението в барокамера.

Как бихме описали най-лесно барокамерата?

Най-простото обяснение е това, че лечението с кислород се провежда в нещо като капсула, където пациентът вдишва три пъти по-голямо налягане  въздух от този в атмосферата.

Процедурата е известна като ХБО. Специалистите от Стара Загора споделят, че пациентите имат възможност да слушат музика или да гледат телевизия, докато са в капсулата, което спомага за по-бързо минаване на времето.

Понякога процедурата може да продължи и до два часа. Ако ви се струва, че лечението с кислород в барокамера в Стара Загора е някаква новост ще ви изненадаме с информацията, че вдишването на въздух под високо налягане е позната терапия още от преди много години. От 1800 година е започнало клиничното използване на тази терапия, а тя датира от по рано.

Как работи барокамерата и при какви състояния ще ни помогне?

Тук се използва кислород под високо налягане с цел терапия на различни състояния. Влизайки в капсулата вие попадате в една контролирана здравословна среда, която ще ви помогне да се възстановите. При различни заболявания притокът на кислород до клетките е затруднен, което пречи на оздравителния процес.

Това означава, че нормалното атмосферно налягане няма как да помогне на тялото и да го зареди с необходимия кислород. Лечението в барокамера в Стара Загора насища кръвната плазма с достатъчно висока концентрация, за да започнат процесите на лечение. Ето и за какво е полезна терапията:

  • при инфекции – ускорява се способността на белите кръвни клетки да се борят с бактериите и инфекциите;
  • заздравяване на рани и изгаряния – лечението с кислород ускорява заздравяването на тъканите и позволява на организма по-бързо да се възстанови при тези състояния;
  • неврологични заболявания – медицинските специалисти от Стара Загора препоръчват подобно лечение на хора с различни неврологични заболявания.

След посещение на HBO Medical Support Center Стара Загора ще разговаряте с медицинските специалисти, за да се прецени до колко терапията е подходяща за вас и какъв курс на лечение се препоръчва в случая.