Защо се нуждаете от професионалисти за ремонт на радиатори в панелен блок

алуминиев радиатор

Много голям е процента на софиянци, които разчитат на парното отопление през зимния сезон. повечето панелни блокове обаче са  с инсталирани радиатори от тяхното строителство, което на практика означава ефективно ползване над 30 години. Съгласете се, че през този период чугунените и метални радиатори няма как да не подлежат на аварии, които да причинят материални щети. На какво се дължи това и какви са основните стъпки, които да предприемете с оглед да си върнете спокойствието и удобството в дома? на тези важни въпроси ще отговорим в настоящата статия и ще се опитаме да ви помогнем да си осигурите по-ефективно и рентабилно отопление за зимните месеци.

Защо радиаторите в панелните блокове се нуждаят от подмяна

Качеството и ефективността от отоплението с радиатори бихме определили като добро в случаите на:

 • Качествено топлоотдаване;
 • Липса на загуби;
 • Липса на течове от радиаторите.

Това е стремеж, който със сигурност ви звучи добре, особено ако сегашните радиатори са достигнали своя предел  на работа. Ако имате ежедневни проблеми като:

 • Пробойни в тялото на радиатора заради натрупания с годините варовик;
 • Слабо отдаване на топлина;
 • Неестетичен външен вид;
 • Аварии, които са причина за множеството щети в дома ви в София то явно е настъпил момента, при който е от значение да помислите за нови радиатори.

Извършването на монтаж на радиатори в панелен блок – София област не е лека задача. Факта, че сте осъзнали необходимостта от подобрения в жилището си говори, че наистина са ви омръзнали високите сметки и ежедневните неволи със старите отоплителни тела. Какво да предприемете?

Наемете професионалисти с опит

Въпреки, че отоплителната система и във вашия панелен блок в столицата не е толкова сложна това не означава, че сами можете да предприемете ремонтни действия. Сръчните и извършващи домашните ремонти без чужда намеса със сигурност са проучили тенденциите на пазара с радиатори и общите етапи за подмяната на телата. Да, ще спестите не малко пари и очаквания резултат вероятно ще ви удовлетвори, но няма как с подръчни материали и нови радиатори да си гарантирате най-високо качество на самата работа.

Професионалния монтаж за подмяна на радиатори в панелен блок в София и областта е предлагана ВиК услуга от не малко фирми. Не се чудете, че специалистите тук са водопроводчици. Все пак става въпрос за това, че наистина водата, която циркулира в системата трябва да бъде поставена в контролирана среда и то под строгия контрол на експерти. Изключително важно е да се спазват правилата за провеждане на такъв ремонт, в който влизат:

радиатори
 • Оглед на инсталацията  стария панелен блок в София;
 • Съвет за избор на качествени радиатори. Обикновено чугунените и металните радиатори е добре да бъдат подменени с алуминиеви от най-висок клас на качество и естетичен вид;
 • Почистване на тръбите, ако част от тях ще остават и в новата инсталация;
 • Монтаж на нови спирателни кранове, свързващи елементи и други;
 • Укрепване на инсталацията и новите радиатори;
 • Обезвъздшаване на инсталацията. Това е основен момент, който не бива да се пропуска от нито един екип, предлагащ услугата ремонт, смяна и монтаж на радиатори в панелен блок в София и областта;
 • Тестване на системата.

Професионалистите, които могат да ви спестят редица главоболия и работят в София област са ВиК Хелп. Изключителните умения и добра организация наистина са важни за онези от вас, които не смятат да си губят времето в самоиницииращи ремонт. Доверете се на експерти, за които бързината и експедитивността са от съществено значение и ще ви гарантират качество, гаранционен и извънгаранционен сервиз. Смяната на старите радиатори в панелния блок ще гарантира на дома ви нов облик и топлината, за която сте мечтали.