За необходимостта от смяна на старите радиатори с нови

Грижата на стопаните за осигуряването на топлина през зимните студени дни е основен приоритет. Вариантите се няколко, но е факт, че сме склонни да инвестираме достатъчно за да гарантираме топлина и уют, както и ниски разходи за енергия. В зависимост от типа на жилището и възможностите му за отопляване онова, което можем да приложим е съобразено с квадратура, уред, разходи. Доста по-сложно се оказва да бъде отоплявана къща, голям апартамент и цената на енергийните разходи да останат ниски. Сред прилаганите и доказани възможности са парното отопление, което може да бъде захранвано от твърдо гориво, пелети, електричество, газ или ТЕЦ. Не уредите обаче са тема на нашата публикация днес, а ефективността на радиаторите, които често се оказват проблематични особено за обитателите на стари сгради в София.

Как се решават проблемите с радиаторите за парно

В София се използват различни източници, които осигуряват топлина за системата от радиатори. Все по-мащабното газифициране на някои сгради е един от поводите да смените ТЕЦ-а именно с газ, което на практика определено ще може да ви спести намаляване на разходите за отопление с поне 30 %. Но не само смяната на топлоизточника  е необходим, а също така и радиаторите, които видимо са корозирали и са с доста дефект

Ефективността на една отоплителна система може да бъде гарантирана в случай, че правилно комбинирате уред (източник на топлина и енергия) и енергийно ефективни радиатори. Смяната на телата от инсталация реално е задължителна за да може усвояването на топлината и нейното разпространение да бъде наистина на много високо ниво. Предложението ни днес е за смяна на радиатори София – vikhelp.com. Екипа е специализиран в ремонтни, демонтажни  и монтажни работи по всякакъв вид отоплителни системи.

стар радиатор

Проблемите, които старите радиатори могат да предизвикат в имота ви не са малко:

 • Теч;
 • Ниска ефективност и топлоттдаване;
 • Корозия, натрупан варовик в телата;
 • Деформации и неприятна визия, загрозяваща интериора на помещенията;
 • Заемащи твърде много място радиатори и други.

Перфектната работа и подновяването на инсталацията за отопление, което може да включва както топлоизточник така радиатори цели да се повиши ефективността и да бъдат намалени разходите.

Какво препоръчват от vikhelp

Vikhelp София разполага с дългогодишен опит с сферата за поддържане на отоплителни инсталации и ремонти по тях. Това, което съветват специалистите е да не подценявате здравината и качественото на радиаторите, които ще използвате. Смяната в даден момент може да се окаже наистина необходима, тъй като реално ако не са ефективни то топлозагубите ще са наистина значителни.

Смяната на радиаторите, които вероятно ползвате над 20 години е необходимост. Подобряването  и подновяването на отоплителната система с нови ще ви гарантира приятна температура в помещенията, сигурно и качествено цялостно оголяване, оптимално усвояване на топлината. Все пак идеята да ни е приятно и уютно у дома, а не да плащаме високи сметки и да стоим на студено.

От Vikhelp София предлагат на потребителите да се свържат с експерти, които първо да направят анализ на повредите в настоящата инсталация и след това да предвидят ремонтни работи, които биха били наистина ефективни. Правилно инвестираните средства в смяна на радиатори ще допринесе за дългогодишна надеждност и сигурно функциониране на отоплителната инсталация.

Ето как се извършва смяната на старите радиатори с нови:

 • Оглед на състоянието на инсталацията;
 • Източване на флуидната течност от системата за да не се получи наводнение при демонтажните работи;
 • Сваляне на телата от системата;
 • Почистване на връзки и смяна на винтили при нужда от нови;
 • Монтиране на нови тела, чиито характеристики са съобразени с особеностите и квадратурата на помещението;
 • Укрепване на радиаторите;
 • Обузвъздушаване и напълване на системата с флуид;
 • Тестване.

Съществени и важни стъпки, които само опитни специалисти биха могли да изпълнят бързо, коректно и качествено. Ако и вие се нуждаете от такъв ремонт и смяна на старите радиатори с нови можете да потърсите Vikhelp София.