Ти Си София – пътевдител за жители и гости на столицата

София е сред най-колоритните български градове, които всеки турист има защо да посети. Изпъстрен с туристически обекти, места за забавление и културни мероприятия не случайно района е сред включените в програмите на туроператорските фирми. Ако сте решили сами да си организирате пътуване в София независимо от причините (по работа, обучение, командировка, туризъм) днес ще представим една платформа, която ще улесни престоя ви в столицата. Пътеводител на София е сайта „Ти Си София“. Платформата е продукт на столична община като основната цел е да бъде едно своеобразно ръководство за пътуване, образование, култура, история на местата, които са характерни за града. Не се заблуждавайте, че това е виртуален пътеводител само за гостите на столицата, тъй като тук ще намират полезна информация и за редица услуги, от които жителите на града също могат да се възползват.

Пътеводител в големия град

Над 2 милиона и половина са официално регистрираните хора, които живеят в столицата. Ежедневно голям процент от тях се налага да се придвижат от едно място на друго. Ако не разполагат с личен автомобил то е факт, че именно градския транспорт ще бъде метода, с чиято помощ лесно и бързо ще стигнете до желаната точка. И за да не се лутате и да не се чудите какъв вид транспорт би бил наистина подходящ за това за кратко време да стигнете до отправната точка именно в пътеводителя на града ще можете да се запознаете с транспортните услуги и видовете транспорт, които са характерни за София.

Предпочитани от граждани и туристи са:

 • Използването на метро;
 • Еко придвижване с велосипеди, които се предоставят за ползване от общината срещу минимална такса;
 • Автобусни градски превози;
 • Тролейбусен превоз и други.

За графика на възможните за транспорт варианти можете отново да се осведомите с помощта на пътеводителя, с чиято помощ ще спестите време и средства.

Културни забележителности, образование и административни услуги

Освен, че в големия град е важно как ще успеете да се придвижите в пътеводителя платформа ще откриете много полезна информация за местонахождението на редица културни и исторически сгради като:

президентство
 • Театри;
 • Архитектурни центрове;
 • Музеи;
 • Галерии;
 • Храмове;
 • Паркове за отдих и спорт;
 • Библиотеки;
 • Читалища;
 • Кина;
 • Концертни зали и други.

Независимо дали сте гост на столицата или това е мястото където живеете то е логично да не подминавате културния живот на града. Наистина София е от притегателните центрове, които се посещават годишно от милиони туристи, тъй като е място, където се провеждат редица международни фестивали, които са свързани с културата, творческите изяви и всякакви други сценични мероприятия.

Наред с до тук изброените акценти от пътеводителя платформата ще ви запознае и с възможностите за образование в града. Изграждането на личността стартира с правилното образование, а именно тук в София има висши учебни заведения, които са утвърдени и в тях учат както наши така и чужди студенти.

Живеещите в София семейства могат с помощта на пътеводителя платформа да намерят подходящото учебно заведение за своите деца – ясла, детска градина, основно училище, гимназия. Освен образованието, което е под издръжката и ръководството на столична община родителите могат да се възползват и от извънкласните частни школи по чужди езици, театрално изкуство, танци и много други.

Града е изключително динамичен. За гостите и жителите на столицата е много по-удобно да използват пътеводител, който ще им спести време и усилия. Именно такава е целта на сайта Ти Си София, в който информацията за основни звена и сектори е систематизирано поднесена. Запознайте се с новините, културния афиш, промяната в градския транспорт и всичко друго, което ви интересува само с един клик. Сайта е невероятно полезен и винаги представя актуални данни в реално време.