Защо ергономичният офис стол е правилния избор

Всеки на когото се е налагало да прекарва деня си работейки пред компютър е чувал за понятието „ ергономичен“ офис стол. Този термин се използва от специалистите, когато говорят за препоръки свързани с гръбнака и позата в която стоим. Когато се работи в седнало положение дълго време, е от особено значение човек да е заел удобна работна поза. Седалката на стола трябва да се регулира на височина, а облегалката по височина и по наклон. Ако сте в процес на търсене на точно такъв ергономичен стол, непременно погледнете тук https://www.venus.bg/офис/офис-столове и ще откриете различни модели, които са подходящи за вашия офис или дом.

Коя част от офис стола venus е най-важната

Опората на гръбначния стълб се осигурява от облегалката и спокойно може да се каже, че тя е най-важната част на стола. От целия гръб, нас ни интересува предимно кръста. Облегалките могат да бъдат ниски или високи. Ако работата която извършвате е свързана с често облягане назад, то е логично да вземете офис стол venus с висока облегалка. Такива модели срещаме под наименованието президентски столове. Удобно ще бъде да изберете вариант, който притежава и подлакътници. Те е добре да се регулират по височина, а също така да не са твърди и изработени изцяло от пластмаса, а да имат тапицерия.

Президентски стол

Когато разглеждате офис столове от venus имайте предвид няколко неща:

  • Проверете дали височината на седалката може да се регулира;
  • Облегалката трябва да осигурява здрава опора на кръста;
  • Изберете достатъчно комфортна и широка седалка;
  • Стабилността на стола също е основен критерий.

Най-добрият и ергономичен офис стол, може да купите от доказал се търговец като мебелен магазин venus. Така ще бъдете напълно спокойни, че използвате продукт снабден с всички необходими механизми и функции да ви осигури стабилност и удобство в работната среда. Не подценявайте изборът на тази мебел, а заложете на качеството.