Кои са причините да изберете дървена проходилка за детето си

проходилка

Прохождането на детето е важна част от неговото развитие, което изисква родителите да намерят правилния подход за естествено протичане на процеса. Детски проходилки и играчки за бутане, изработени от дърво са сред доказаните ефективни решения, които освен, че подпомагат бързото прохождане на бебето имат и благоприятно въздействие върху моториката и физическите умения. При първи стъпки определено е важна опората, на която детето ще може да разчита. А това е основен мотив родителите да проявят необходимата ангажираност и да се фокусират върху ключовите фактори, гарантиращи безопасността на техните съкровища.

Високо качество и безпрецедентна безопасност

Детските дървени проходилки са изработени от висококачествен материал. Безспорно това, което би привлякло вниманието ви са именно безопасността на суровината. Обработката е съобразена с най-високи стандарти, което гарантира на родителите, че инвестират в такива изделия, които по никакъв начин не застрашават здравето на техните деца.

А гаранциите, които получавате са подплатени и с придружаващите проходилките сертификати като:

  • FSC сертификат и безопасни за детски играчки бои, лакове и мастила;
  • Сертификация по EN71 & ASTM стандарт;
  • Съобразно нормативната уредба на продажбата на играчки, предназначени за използване от деца под 3 годишна възраст.

Това са важни основания, които допринасят за информираността на родителите по отношение на това на какви опорни проходилки ще се доверят за да спомогнат стабилизирането на децата и подпомагането на самостоятелното им ходене.

Предимства на дървените проходилки

Детска проходилка

Както вече стана ясно те са предпочитани, поради това, че са едни от най-безопасните и качествени възможни варианти. Но има и други ключови особености, които са още по-мотивиращи и аргументиращи такава инвестиция. Главните, които заслужават вниманието на родителите са:

  • Развитие на двустранната координация при децата. Умението да могат едновременно да използват ръцете и краката като запазват баланс в изправено положение;
  • Възможност за повишаване на концентрацията и развитие на пространственото съзнание. Когато имат стабилна опора бебетата могат да наблюдават случващото около себе си;
  • Развитие на всички мускулни групи – ходене напред и назад, смяна на посоката на движение и други;
  • Приучване към самостоятелно вземане на решение. Вече е много по-независимо от вашата помощ и не е необходимо да търси насочваща подкрепа, а само взима решение относно придвижването си.

Вълнението от прохождането е момент е свързано с израстването на една личност. За да направите процеса по-естествен и лесен за бебето е добре да помислите върху ползите, които различните видове проходилки осигуряват. Определено дървените са предпочитани, тъй като не само са значително по-стабилни и сигурни, но допира до дървото е своеобразен източник на енергия, хармония, чувство за сигурност.