Какво е важно да знаете за болкоусокояващите преди да ги приемете?

болкоуспокоявщи

Човешкото тяло е подложено на различни травми, заболявания и външни въздействия, които могат да предизвикат силно усещане за болка. В случаи на търпимост рядко прибягваме до препарати  и медикаменти, но в случаите, когато сме подложени на сериозен дискомфорт то е очевидно, че ще се наложи да разчитате на средства, които да облекчат страданието ви. В категорията продукти тук https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-bolkouspokoyavashti са събрани едни от най-ефективните и мощни решения, благодарение на които можете да разчитате на бързо справяне с болката. Как според спецификата на болката и зоната, подложена на възпаление или механично травма да приложите съответното лечение ще споделим в следващите редове.

Определяне типа на болката

Ако обърнете внимание в каталога на линка, който представихме сигурно ще ви направи впечатление, че това, което се представя са обезболяващи, които въздействат върху различни типове симптоми. Болката може да бъде:

 • Коремна;
 • Ставна;
 • Мускулна;
 • Главоболи;
 • Зъбобол и други.

Според спецификата на самото заболяване имайте предвид, че разполагате с редица фактори и показатели, които се отнасят най-вече до това да въздействате пряко върху засегнатия, болезнен орган и да потърсите решение за облекчаването на симптомите. Освен това има значение дали състоянието е предизвикано от възпалителен процес, вирусна или бактериална инфекция, травма. Взимането на конкретни мерки идва да покаже сериозно отношение към собственото ви здраве.

Прилагането на съответната доза медикамент цели облекчаване максимално бързо на страданието, което би ви върнало към ежедневния ритъм на живот и обичайните занимания. Разбира се болката може да бъде симптом за по-сериозно заболяване, което с времето да прогресира. Точно поради това е важно да споделим, че има редица фактори, които следва да се вземат под внимание при подбора на медикамент за облекчаване на дискомфорта. Дори и най-незначителната болка не бива да се пренебрегва. Съвета на лекарите е да се възползвате от преглед, който да установи реалната причина за състоянието и въвеждане на ефективно лечение.

Видове болкоуспокояващи препарати

лекарства за болка

Според типа на заболяването както и начина на прием на лекарствата в аптечната мрежа ще откриете препарати с достатъчно добра ефективност. Специалистите разглеждат продуктите като такива за:

 • Обезболяване при възпаление на опорно-двигателната система;
 • За орален прием;
 • Венозно прилагане;
 • Локално – мехлеми, кремове и други.

Продуктите от категорията се класифицират и по това дали се предлагат с или без рецепта. Има такива, които биха предизвикали странични ефекти, което от своя страна може да предизвика сериозни усложнение в здравословното състояние на пациента. Определено има причина да се консултирате със специалист особено, ако имате известни притеснения относно спецификата на болката и нейното прогресиране. С оглед на това да можете да задоволите своите принципи и решения е необходимо да се вземат под внимание всички онези фактори, които биха въздействали на облекчаването на дискомфорта и страданието, което изпитвате.

Наред с лечението на ставни, мускулни болки, зъбобол, главоболие и други има вътрешно органни състояния, които водят до сериозна, силна и непоносим болка. Такива са например онкологични заболявания в напреднал стадий, възпалителни процеси, в следствие на операции, травми, изгаряния и други.

Какво съветват лекарите?

Приема и използването на болкоуспокояващи не бива да бъде безразборно. Много важни съвети дават лекарите по отношение на медикаментозното лечение. Основните сред тях се отнасят до:

 • Използване на такива лекарства, които на най-слаби. Ако те не повлияят се назначава по-силен и ефективен препарат;
 • Точно спазване на дозировката без превишаване на определената от лекаря;
 • Внимание към продължителния прием;
 • Прилагане съобразно предписанието и листовката за пациента.

Варианти за лечение има различни и именно на тях можете да се доверите що се отнася до облекчаване на страданието според това дали се касае за травма, заболяване, ставни, мускулни или друг тип болки. В каталога на аптека Феникс ще откриете най-добрите, качествени, ефективни и на добри цени лекарства.