Препоръките на професионалстите, които да имате предвид при нужда от смяна на старите радиатори

алуминиев радиатор

Процента софиянци, отопляващи се на парно е много голям. Причините са това са много, но най-главната е рентабилността. Парното е чист начин цялото жилище да бъде отоплявано, а разходите да бъдат контролирани според това кое от помещенията на-често се използват от домакинството. Ако сте се нанесли в нова кооперация то определено парното, захранвано от газ е много добро решение, а новите алуминиеви радиатори са изключително дискретни и невероятно елегантни като модел за отоплителните месеци. Но за жалост не така стилно изглеждат нещата в старите жилищни блокове  София, където отоплителната инсталация е на почти 30 години и повече, което е сериозна предпоставка да се замислите за ефективен и надежден ремонт. Питате се защо ви е ремонт или цялостна смяна на радиаторите? В следващите редове на днешното четиво ще ви разкрием важните акценти и причини и вие да заложите на професионалната намеса на екип с опит и умения, който да върне живота на отоплителната инсталация.

Топлина и елегантност в жилището

Всеки ремонт е обмислен и решаващ за личния ни комфорт. И тъй като търсим все по-новаторски, модерни и енергийноспестяващи материали е напълно логично да започнем от главните неща. А такива безспорно са радиаторите от чугун, които имат крещяща нужда от подмяна. А с какви? На уеб страницата vikhelp.com – смяна на радиатор град София екип от опитни специалисти представя на вниманието ни моментите, за които е важно да помислите:

 • Какви разходи плащате за отопление през зимата?;
 • Удовлетворява ли ви дизайна на старите радиатори?;
 • Колко често ставате потърпевш от протичането на старите радиатори?

Ето въпроси, само три на брой, но пък достатъчно мотивиращи всяко от домакинствата в столицата да предприемат действия по отстраняване на старите метални или чугунени радиатори и монтаж на нови от алуминий.

За да си гарантирате стилен, уютен и топъл дом е от значение радиаторите да бъдат съобразени с интериорната визия на помещенията както да се вземат предвид и техните индивидуални качествени характеристики, които са определящи за рентабилността на отоплителния сезон.

Vikhelp – вашия партньор за качествена смяна на радиаторите

И ако си мислите, че е лесно да предприемете действия по отстраняването на старите и монтаж на новите радиатори то грешите. В случая е определящо да се вземат предвид детайлите, с които наистина да се гарантира ефективност на процеса, рентабилност и естетичен облик. С vikhelp не просто получавате:

топлина
 • Бързина на услугата;
 • Качество;
 • Гаранционен и извънгаранционен сервиз.

Екипа от професионалисти от град София работи по начин изцяло съобразен с индивидуалните ви очаквания и технически данни на дома ви. Има значение какви радиатори ще бъдат използвани, как ще са разположени и дали системата работи ефективно. Все пак очакванията на домакинствата са за това да получават повече топлина, а да плащат по-малко.

И това е възможно, защото от компетентния екип на ВиК Хелп град София получавате:

 • Цялостен оглед на състоянието на системата;
 • Изготвяне на план за смяна на радиаторите;
 • Предоставяне на решения от алуминий, чиито качества са насочени към повече естетика, както и висок процент топлоотдаване;
 • Професионален монтаж, следващ всички задължителни стъпки за безопасност и ефективност;
 • Обезвъздушаване на системата;
 • Тестване;
 • Издаване на обекта с придружаващ протокол за гаранции както за радиаторите така  и за труда.

Да, етапите написани изглеждат доста лесни и вероятно си мислите, че и сами можете да се справите. Но не така стоят нещата, когато предприемете действия по смяната на радиаторите. За да няма неприятни изненади и за да сте подготвени както трябва за следващия отоплителен сезон се доврете на професионалисти, които са доказали своите умения и опит. С отоплителния сезон шега не бива, тъй като от това зависи колко ще струват на семейния ви бюджет студените зимни месеци.