Имаме ли нужда от разтегателен диван?

За повечето хора обзавеждането на малък апартамент е сериозно изпитание. Всъщност се оказва, че дори и да имате 300 квадратни метра площ, в която да живеете ако не планирате правилно пространството то и тук ще имате трудности по отношение на избора на мебели. Днес обаче ще представим една мебел, която със сигурност има почти във всеки дом, без значение какви са неговите пространствени характеристики. Ще си поговорим за нуждата от разтегателни дивани и защо е по-добре да ги имаме под ръка, отколкото да ги пренебрегваме като мебел.

Диваните във всичките си варианти са добре дошли в хола, спалнята дори в детската стая. Въпросът е не дали да ги има, а какви да са като модели и функционалност. Ако търсите практичност въобще не бива да се губите време и енергия в търсене на нещо наистина екстравагантно. Решението е разтегателен диван, който наистина има доста опции, които да предложат истински комфорт и удобство както в малко жилище така и в по-големи апартаменти. А защо да изберете именно разтегателни дивани и наистина ли те са толкова прекрасни колкото ги описват в рекламите? Ами замислете се! Живеете в 50 квадратни метра пространство и трябва да обособите кухненски кът, спален кът,кът за гости, стая за децата. Всъщност е трудно в такава скромна квадратура да успеете да задоволите потребностите на всеки член от семейството особено ако не използвате трансформиращи се мебели. А какво по-ефективно решение от това да ползвате разтегателния диван за спане и за почивка през деня. Имайте предвид, че наистина не са малко българските семейства, които са принудени да делят такива ограничени пространства. С настъпването на нощта идва и един сериозен проблем, а именно осигуряването на места за спане на членовете от домакинството. А 50 квадрата са реално две стаи – едната сте мебелирали за децата, а другата реално ползвате като кухня, трапезария и дневна. Познато, нали! Естествено, че единственото решение за родителите е именно разтегателния диван, който да превърнат в легло, което да им предложи комфорт и спокоен сън.

Не винаги обаче основната причина за покупката на разтегателна мека мебел се оказва липсата на площ. Дори и в по-просторни апартаменти винаги е добре да се подготвите като купите именно трансформиращ се в легло диван. Така ще се проявите като любезни домакини и когато ви посетят роднини от друг град няма да се налага да ги пращате на хотел, а ще ги настаните да пренощуват на удобната мека мебел. Ето, че вече имате сериозно основание да обмислите покупката на нов, но разтегателен диван.