Нуждае ли се дома ни от смесители и къде

Стоящ смесител за кухня

Невероятно удобство предлагат  на съвременния човек смесителите. Да се използва течаща вода в днешно време не е екстра, а необходимост, която е водеща при извършване на най-елементарни хигиенни навици. Независимо от това дали се касае за кухненски умивалник или за баня смесителите са основен елемент в оборудването. Ако ви предстои да вземете окончателно решение то тук https://www.mebeliarena.bg/кухня/смесители-за-кухня можете да се запознаете с най-новите и ефективни решения, които действително биха осигурили комфорт във всеки дом.

Функции на съвременните батерии

Ако при появата си батериите са служили само за осигуряване на течаща вода, която се изпомпвала от кладенци или други естествени водоизточници то в наши дни далеч по-многобройни са функциите, които тези аксесоари предоставят. Свикнали сме да мием лицето си с приятна хладка вода, да се къпем с топла вода, а мазните петна от съдовете да отстраняваме със силно нагорещена. Именно за това разчитаме на смесителя като продукт, който не просто ни осигурява течаща, но и с желаната температура вода.

Сред приоритетните функции, на които държим при покупка на нова батерия без значение дали е предназначена за баня, тоалетна, кухня или друго санитарно помещение то разчитаме на следните ѝ способности:

  • Лесен контрол върху силата на струята;
  • Настройване на приятна топла вода, съобразно потребностите и действията, които извършваме;
  • Настройване на струята в желаната посока и други.

Не си представяме боравенето в кухнята или зоната за хигиена без наличието на добър смесител, тъй като доставянето на течаща вода е в основата на това да водим качествен живот.

Видове според предназначението

смесител за кухня

Споделихме, че по отношение на предназначението на батериите на пазара се предлагат различни идеи и предложения, от които можете да се възползвате. Класификацията на смесителите според това в какъв тип зона ще бъде използвана има отношение към техния дизайн и функционалност.

Основно те се делят на:

  • Кухненски. Отличават се с по-голяма дължина на чучура и възможност за завъртане на рамото на 360 °. Разполагат с различни функции подобряващи хигиената в зоната за готвене;
  • За санитарни умивалници. Това са всички онези смесители, които се монтират на мивки, предназначени за миене на ръце и лице, нохдящи се в бани, тоалетни, обществени места и други. Те се характеризират с малък чучур и лесен контрол на пускането и спирането на водата;
  • За душ. Тук се имат предвид всички онези модели, които се използват за осигуряването на вода за къпане. Могат да бъдат монтирани в душ кабини, паравани, джакузита, вани и други.

Интересен асортимент от идеи и възможности предлагат на вниманието ви от магазин Арена, така че ако търсите качествено решение то в каталога ще откриете перфектните батерии за вашия дом.