Как да изберем топ матрак за диван или къмпинг

топ матрак за диван

Най-съществената грешка, която допускаме при покупка на топ матрак е неговия размер. Ако избираме такова решение за креват то е лесно. Просто задаваме конкретния размер на леглото и така не се налага да мерим и да прилагаме математически изчисления. Замисляли ли сте се, че ако например имате нужда от топ матрак, който да се ползва за подобряване качествата на диван, който ползвате за легло или пък ще го използвате докато къмпингувате на палатка то размера въобще не за подценяване и правилната ви преценка ще се окаже ключа към пълноценния и спокоен сън? Стана доста дълго, но пък наистина е важно да се замислим за това дали да изберем топ матрак 140 x 200 или пък по-малък, а защо не и по-голям.

Размера – защото има значение

Интересен подход, който използват повечето потребители е да заложат на средно приемлив и адаптивен вариант какъвто например е този 140 x 200. За да не се окаже твърде малък или пък преклено голям топ матрака помислете върху това:

къмпинг
  • Дали един или двама души ще го ползват;
  • За диван или къмпингуване е необходим;
  • Колко като бюджет сте готови да отделите за покупка на такъв продукт.

Въпросите са определящи за това да се намери правилния отговор т.е. идеалния размер. Така например повечето разтегателни дивани при трансформиране дават леглова площ с размер  140 x 200, което автоматично ни показва, че такъв ще бъде и размера на топ матрака. За почитателите на къмпинга, които спят по двойки в палатктите тази размер също се оказва приемлив, тъй като е подходящ както за застилане и спане на един, така и за двама души.

Следваща стъпка след като вече имате яснота за това какви да са ширината и дължината на топ матрака е да изберете неговата височина. Съвета на специалистите е за мека мебел тя да варира от 5 до 8 сантиметра, а за други активности и хобита да е поне 10 сантиметра. Пожелаваме ви приятни сънища!