Три предимства на дървените играчки

Чувството да държиш в ръцете си предмет, изработен от естествен материал, като дървото е нещо много специално. Децата също разбират това. Поради тази причина и любимите  дървени детски играчки не могат да излязат от мода.

Популярни са по целия свят

Дървените детски играчки се радват на голям интерес, тъй като повечето родители си спомнят с носталгия собственото детство, когато избират играчки за децата си в днешно време много от хората се обръщат към тази традиция, за да създадат някакъв вид баланс, между дигиталните забавления и връзката в природата.

Сортер с дървени форми

Да разгледаме някой от предимствата на дървените детски играчки:

  1. Те са трайни и издръжливи. Не може да се отрече предимството на дървото, като започнем от това, че понякога децата хвърлят, блъскат и остават играчките си на всевъзможни места. Повечето пластмасови такива се чупят лесно, това не е така при дървените играчки. Те са толкова издръжливи, че спокойно могат да бъдат подарени след време на друго дете, което да ги ползва също толкова пълноценно. Този тип играчки, притежават някакъв необясним чар и пазят спомените прекарани в игри;
  2. Помагат на концентрацията. Тъй като дървените детски играчки са напълно екосъобразни, те действат успокояващо и стимулиращо. Установено е че натуралната среда носи по-малко умствено усилие, децата мислят и учат по-добре, а също са и по-креативни на места заобиколени от естествени материали, като дървото;
  3. Помагат на общуването. Електронните игри, колкото и да са забавни и модерни са различен тип занимание, играчките от естествени материали подпомагат децата в общуването помежду си и учат на споделяне. Повечето електронни играчки с различни функции правят много неща, вместо детето, а в същото време дървените, позволяват на малчуганите да влизат в различни роли и да освободят своето въображение.

Обикновените пластмасови играчки могат да се счупят и части от тях да наранят детето, докато дървото е доста по-надежден материал, създава значително по-малко рискове в това отношение. Доказано е, че контакта с дървото подобрява умственото и физическото благосъстояние. Местата където присъстват повече дървени детски играчки, благоприятстват за висок темп на учене, подобрени резултати и концентрация у най-малките.

Всички интерактивни играчки, таблети и компютри по някакъв начин натоварват детската психика, те не могат да научат детето на творчество, логика и взаимодействие. Творческите игри са по-тихи и правят децата по-щастливи успокоявайки ги.

И не на последно място, дървените детски играчки са по-евтини, въпреки че първоначалната им цена изглежда висока, продължителността на живот и качеството я надхвърлят многократно.