Как да сме в крак с бъдещето, като автоматизираме дома си

смарт устройства

С развитието на съвременните технологии, вече имаме възможност да променим и начина по който сме ползвали до този момента уредите в дома си. Иновативната домашна автоматизация позволява да свържем уредите и устройствата в жилището си, за да ги управляваме дистанционно. За тази цел са конструирани различни съвременни продукти, които работят чрез wifi или bluetooth, за да ни помогнат в ежедневието. Функционални и интересни неща може да разгледате в продуктовия каталог на Smartdirect.bg. Тук на едно място откривате богата гама от артикули, които ще ви помогнат в изпълнението на проекта за домашна автоматизация.

Какви ползи ще ни донесе смарт системата

Цялата гама продукти е измислена така, че да улесни изключително много ежедневните ни дейности. Артикулите работят много лесно, благодарение на мобилно приложение, като ни дават възможност да включваме и изключваме уреди, дори когато не сме си вкъщи. Домашната автоматизация има редица предимства:

умен дом

  • спестяваме средства от сметките – във всеки момент следим консумацията на електроенергия и контролираме в какъв часови диапазон да се включват и изключват уредите. Това е полезно, за да използваме по-ниската нощна тарифа, когато е възможно;
  • удобно е – чрез натискане на няколко бутона или с гласов контролер групираме различните устройства;
  • безопасност – домашната автоматизация се грижи и за сигурността на жилището. 24 часа можем да наблюдаваме апартамента и да следим какво се случва в него;
  • спестява ни време – с едно докосване на дисплея задаваме работата на устройствата в къщата. Все пак днес времето е един от най-ценните ресурси.

Smartdirect.bg е приготвил за нас широка гама от продукти с иновативен дизайн и функции. Те се предлагат в онлайн каталога на изключително достъпни цени, а някои от тях и на промоционални.

За какво е подходяща домашната автоматизация

Хубаво е преди покупката на съответните артикули да сме наясно какво точно в жилището може да бъде оборудвано по този начин. Първото което бяхме споменали е отоплението и охлаждането. Контролът на температурата може да бъде различен за отделните помещения и така да спестим от сметката за електричество. Можем да зададем определена температура и когато се приберем след работа да си починем в приятна атмосфера.

Полезни са сензорите за движение, датчиците за дим и наводнение. Осветлението може би е най-популярно при системите за домашна автоматизация. Чрез тях контролираме яркостта на светлината, включваме и изключваме лампите дистанционно. Контролът на различните домакински уреди, ще ни спести тревогите от това да се чудим, дали не сме забравили ютията включена. Хубаво е да се замислим над възможността да имаме умно жилище, което управляваме лесно от всяко място. Домашната автоматизация вече навлезе в нашия бит и улесни живота ни.