Кои са най-популярните видове дизелови горива

дизелово гориво

Дизела и бензина са сред най-масово използваните горива. За да можем да задвижим автомобила, машина или съоръжение определено не е без значение на какъв енергиен източник ще се доверим. Разбира се съобразно спецификата на даден двигател е важно да се приложи такъв тип гориво, което е подходящо за неговата ефективна работа. Днес ще обърнем повече внимание на дизелово гориво от Дизелор, тъй като се касае за продукт, който има много предназначения. Има ли разлика между отделните видове и какви са особеностите, на които клиента следва да акцентира?

Избор на дизел

Пазара е доста конкурентен и в стремежа си да предложат много ниски цени не малко търговци „разреждат“ дизела. Със сигурност и на вас ви се е случвало да попаднете на лошо гориво и да отчетете негативите за превозното си средство. Те могат да се изразят в:

  • Повишен разход;
  • Липса на мощност;
  • Проблеми с двигателя;
  • Чести ремонти и т.нат.

Именно затова не бива да се ръководите от офертата, а от това кой доставчик предлага гарантирано качество. Подобряването на дизела  различни добавки има ефект, но съгласете се, че когато използвате такива то цената му никак няма да е ниска. Затова си струва да анализирате търговските предложения и да се доверите на онзи доставчик, който е с доказани позиции на пазара и се ползва с висок рейтинг сред клиентите си.

Какви варианти са познати на пазара

доставка на горива

Много хора смятат, че дизела предлагат по бензиностанциите е универсален и може да се използва за всичко. Но всъщност не е точно така. Спецификата на варианта, който е предназначен за леки и тежкотоварни автомобили е в това, че съдържа биокомпонент. Тази съставка значително подобрява стойностните качества на горивото и освен това се грижи оптимално за ефективната работа на двигателя както и оптимизирането на разхода.

Друг определящ фактор, който е съществен при подбора на дизелово гориво е спазването на директива на Европейския съюз, съобразно която се цели намаляването на вредните емисии, освобождавани в атмосферата при изгаряне на енергийния ресурс. Минимума био компонент към момента е 6 % като целта е числото да достигне до стойности 10 %.

Сред познатите видове дизел, които предлагат от Дизелор се нареждат също:

  • За отопление. Приложимо е за инсталации, които са пригодени за употреба на такъв тип горива. Обичайно се касае за училища, детски градини, административни сгради, хотели и други;
  • За пътна и земеделска техника. Тук се разчита на добрата цена. Липсва биокомпонент, но горивото е достатъчно качествено за да бъде прието като високоефективно;
  • За други машини и съоръжения. В различни индустрии се използва по-нискокачествен продукт, който е сравнително евтин.

За повече информация относно продуктовата гама на Дизелор посетете сайта на компанията.