Какво е Хелоуин за българина

страшен костюм

Въпреки, че много хора не разбират смисълът на това човек да се облича като мумия, да слага диадема на дяволски рога и да се стреми да изглежда страховито то определено Хелоуин е сред празниците, които привличат интереса. У нас са доста противоречиви мненията относно честването на този езически ритуал. Предвид това, че сме православни християни то този тип католически традиции предизвикват бурни реакции най-вече сред по-възрастните и родителите. Повода за тази тревожност е провокирана от това, че Хелоуин се счита за неприемлив карнавален маскарад, който до някъде носи заплаха за развитието на подрастващите. Дали обаче това е така и защо от https://movi.bg/halloween/kostyumi-maski отчитат такъв висок интерес към предлаганите тематични продукти?

Суеверия за празника

Онези от вас, които се интересуват от различните традиции и поверия, които различните празници по света носят са наясно с това какво означава празника на Вси Светии. Всъщност маскирането като мъртъвци има за цел да предпази живите хора от сенките, идващи от отвъдното. Буквално колкото по-страховито изглеждате то толкова сте по-отблъскващи за желаещите зли духове да се вселят в тялото ви.

Разбира се дори онези, които не пропускат Хелоуин и почитат празника всяка година не вярват в суеверията, но въпреки това водени от забавата се впускат в това емоционално преживяване. У нас всяка следваща година има все повече желаещи да почитат празника на Вси Светии в последния ден на октомври. Дори и да не вярвате в поверията и нуждата от извършване на ритуали то потребността и възможността да се позабавлявате е добре дошла.  

Едни от най-необичайните твърдения, които се тиражират в публичното пространство у нас по отношение на празнуването на Хелоуин са:

 • Увреждат психиката на децата;
 • Могат до такава степен да предизвикат стрес и страх, че да се разболеете от рак;
 • Провокират агресия;
 • Празнуващите са склони на самонаранявания и са склонни на самоубийство.

Това е само малка част от най-големите небивалици, които ще откриете като коментари в редица груби, форуми и социални мрежи. Факт е, че се касае за начин за забавляване, който определено е вълнуващ и носещ много смях и добро настроение както у децата така и възрастните.

Празнувам заради маскарада

костюм вещица

Това е основното, което споделят почитателите на Хелоуин. Тематиката на празника е свързана с това да се обличат всякакви странни костюми. Маскирането като върколак, вещица, любим анимационен герой или всякакви други странни същества наистина може да се окаже изключително интересно преживяване.

Така, че ако търсите рестарт на скучното си ежедневие ето, че гамата продукти, които ви очакват в каталозите на магазините за маскарадни облекла, аксесоари и всякакви други атрибути можете да постигнете онзи емоционален тласък, от който се нуждаете. Все по-голям се наблюдава към:

 • Аксесоари за глава – шапки, диадеми и други;
 • Маски за очи;
 • Бандани;
 • Маски, покриващи цялата глава и лице;
 • Обувки;
 • Рокли;
 • Панталони;
 • Гащеризони и всякакви други облекла.

Разбира се има и други тематични атрибути като триножници, жезли, брадви, камшици и още много интересни в унисон с тематиката изделия, които безспорно са в състояние да ви предложат възможност да изглеждате феноменално.

Колко ще ви струва тематичното маскиране

Тъй като повечето хора празнуват заради маскарада наистина е важно да споделим, че този тип костюми се предлагат в различни варианти. Има такива, които са доста изпипани по отношение на дизайн. Те са ръчно изработени и наистина вложените усилия и труд в за направата им ги нарежда сред скъпите продукти от категорията.

Има и други по-бюджетни решения. Те са масови, изработват се по матрица и могат да се намерят във всеки магазин за карнавални костюми. Цените са супер достъпни и ако не желаете да влагате кой знае какви средства за инвестиране в Хелоуин костюм то това е доста добра идея, от която можете да се възползвате дори с един клик.