Нощните шкафове – функции и стилни решения

Малката мебел, предназначена да ни помага в спалнята. Върху нея поставяме книгата или списанието, с които релаксираме преди да заспим. На една ръка разстояние е чашата с вода през нощта. Разбира се нощни шкафове използваме всички. Те трудно се обособяват според формата, материала и визията си. По-скоро се определят от своята функционалност. В същото време изглеждат по най-разнообразен начин и могат да се използват, като самостоятелни масички, като шкафче в коридора и т.н.

Функционалността на нощните шкафове:

Нощно шкафче
  • Декоративна. Те са финалния щрих в обзавеждането на стаята. Разгръщат дизайнерския замисъл по един прекрасен начин. Хармонират с останалата мебелировка, или са ексцентричната нотка, която разчупва интериора. Изборът е изцяло ваш – акцент в декорацията, побират вещи или подчертават обзавеждането;
  • Практична. Тази функция, все пак е основна. Тя превръща една масичка или поставка в нощен шкаф. Чекмеджетата му са чудесно място за побиране на разнообразни лични вещи, които е добре да са ви наблизо. Често замества тоалетката и се превръща в място за разкрасяване.

Най – лесно ще бъде, ако си купите цял спален комплект със нощни шкафове. Това е лесен начин, който ви спестява избирането. Търговците са съчетали така обзавеждането, че то да хармонира.

Ако обаче сами ще си комбинирате тези мебели, е необходимо да се съобразите с няколко неща. Добре е нощният шкаф да е висок горе долу, колкото матрака. Смята се, че така е удачно, защото пресягайки се сънени, ще ни бъде най-удобно. Широчината и дълбочината, зависят от личния ви вкус, от свободното място с което разполагате. Във визията и материалите, имате пълна свобода. Като се съобразите с бюджета си, може да си купите такива от естествено дърво или от модерни материали, като МДФ и ПДЧ. Дизайнерските решения пък, са с вложена фантазия и вдъхновение, от изчистени форми до инкрустирани крачета и причудлива футуристична визия.