Как да избера прежда за първото ми плетиво?

Прочели сте всички стари списания останали от на майка ви времето. Преминали сте стриктно целия онлайн курс за плетиво. Сега нямате търпение да започнете да плетете! Имате вече идея – какво ще е първото ви плетиво – но пък дори нямате и на представа откъде да закупите материалите. И ако изборът на куки не следва да е чак толкова сложен, то при преждата нещата съвсем не седят по този начин. Напротив, поне половината част от изкуството на плетивото се състои именно в качествения подбор на прежда.

Не се тревожете и не изпадайте в паника. Няма да се издъните. Заредете се с вдъхновение за първото си плетиво, защото за останалото – тоест за начина, по който да изберете прежда за него – имаме и конкретни насоки за вас. Просто ги спазвайте, ето тези съвети по-долу:

  • Първо помислете какво ще плетете. Това е същността в правилния избор на прежда. Не всеки тип става за пуловер и не всяка прежда е подходяща за декоративен елемент за дома.
  • Ако ще бъде дреха или аксесоар за вас самите, изберете цвета, който обичате. Все пак това е вашето първо плетиво. Увенчайте успеха си в предизвикателството плетене по най-атрактивния начин и най-вече – носете си създанието с удоволствие навсякъде и по всякакъв повод.
  • Добре е да съобразите преждата и с вашия тип кожа. Чувствителният тип кожа не понася твърде мъхестите и боцкащи материи. Насочете се към деликатна прежда, но не само на допир. Четете етикетите какъв е нейният състав и най-вече заложете на наистина първокласен производител.
  • Когато избирате марката прежда, обмислете не само колко е популярна тя, но и какви грижи ще изисква за поддръжка конкретния тип. Някои прежди не бива по никакъв повод да попадат в пералнята. Дори прането на максимално ниски температури ще унищожат първото ви плетиво. А ако нямате намерение да перете на ръка, най-добре е да заложите на прежда от добрия стар акрил.
  • Задължително е да закупите прежда от надежден доставчик. Това са магазини, които разполагат не само с богат избор от варианти за материал за първото ви плетиво, но и работят с добри производители. Нашият личен съвет към вас е да се насочите към онлайн магазин pleta.bg. Това е един от най-известните и най-популярни у нас доставчици на материали и идеи за плетива.

А сега нека ви пожелаем не само успех в избора на прежда, но в начинанието ви! Помнете – дори първото ви творение да не е перфектно, то е съвършено именно защото се е появило на бял свят от собствените ви ръце!Източник: Pleta.bg