Решения за кожни лезии и образования с най-новите терапевтични нехирургични методи в дерматологията

Грижата за красотата и здравето са сред особените приоритети на всеки човек. И тъй като не е важно само да изглеждаме добре, но и да сме здрави днес ще ви срещнем с лекарите дерматолози от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас, в която се извършват съвременни методи за оздравяване на дермата както и процедури по усъвършенстване на недостатъците, които водят до ниското ни самочувствие. А дерматологията е особено важен дял от медицината, тъй като разглежда здравето на най-важния защитен орган, а именно нашата кожа. Ще ви срещнем с криотерапията и лазерната дерматология като средства, с които се постигат оптимални резултати спрямо общата телесна терапия и грижа за кожата.

Метод на замразяването – криотерапия

Стратегически използването на метода криотерапия се прилага не от вчера. Разбира се, днес има много по-удобни уреди, с които лекарите третират съответните участъци от кожата. Прилагането на „сняг“, с който се замразява тъканта има терапевтичен ефект.

Какви са предимствата? Много пациенти на Мирабел Бургас задават този въпрос. Всъщност ще се изненадате колко добри козметични ефекти и резултати дава този толкова евтин и все по-популярен метод за лечение. И всъщност се оказва, че криотерапията е не само средство за премахване на дерматологични проблеми и за лечение на лезии, а също така се определя като нехирургична терапия, която успешно повлиява:

Криотерапия
 • Поява на бръчки;
 • Лечение на целулилт;
 • Премахване на стрии;
 • Мускулни заболявания;
 • Стимулиране производството на колаген, което прави кожата много по-еластична и млада;
 • Ефективен способ с анти ейдж ефект;
 • Лечение на розацея;
 • Премахване на кожни раздразнения и възпаления;
 • Лечение на акне и много други.

Криотерапията се използва и като физиотерапевтичен метод, с който тялото се подлага на ниски температури с течен азот. Процедурите могат да бъдат локални и предназначени за определени зони или пък за цяло тяло. Ефективността и ниската цена на този лечебен метод го нарежда сред едни от най-предпочитаните от пациентите.

Един от най-интересните методи за криотерапия, които стават популярни в редизца стани са тези за цяло тяло. Пациента влиза в кабина като само главата му остава над нея. Тялото се атакува с охладен азотен газ, чиято температура е  между -130 и -150°С. тук не говорим за замръзване на органи, а за изстудяване на повърхностния слой на кожата. Тази терапия дава много добри здравословни и естетични резултати.

Дерматохирургия с лазер – ползи

При някои пациенти не е възможна хирургична намеса за да бъдат отстранени кожни образования. Има обаче по-лесен и ефективен вариант, който ни представят от Мирабел Бургас – https://www.dermamirabel.com/uslugi/dermatologia/lazerna-dermatohirurgia/. Спецификата на този апаратен метод е в използването н СО2 лазер, с чиято помощ много бързо и ефективно се отстраняват доброкачествени кожни лезии. Индикациите, които дава процедурата я правят широко разпространена за редица образования като папилами, фиброми, милиуми и т.нат. Това, което е необходимо да подчертаем е, че терапията е ефективна, но само и единствено при установяване на доброкачествени лезии. Не се препоръчват прилагане на дерматохирургия при:

 • Наличие на татуси;
 • При бременност или кърмене;
 • При инфекции;
 • При херпеси;
 • Обрив;
 • При прием на медикаменти, които се определят като фоточувтвителни.

Желателно е да споделите с дерматолога си каквито и да било притеснения да имате относно прилагането на този апаратен метод за отстраняване на несъвършенства и кожни образования. Дермтохирургията е терапия, която задължително се изпълнява от лекар дерматолог като преди това е необходимо да се направи преглед, който да установи типа на кожното образование. При съмнение е възможно да се изиска и вземане на кожна биопсия, която да потвърди дали лезията е доброкачествена или злокачествена.

Процедурите, които описахме са напълно безопасни и безболезнени. Предвид това, че се извършват под контрола на лекари дерматолози можете да бъдете напълно сигурни, че за вашето здраве ще се погрижат квалифицирани професионалисти.