Телевизорът – задължителен елемент от оборудването на дома

лед телевизор

У дома използването на битова техника е решение, с което стопаните спестяват време за приготвяне на храна, почистване, изпиране на облекла и всякакви други битови занимания. Има обаче и такива уреди, на които разчитаме като средство за осведомяване, забавление и развлечения. Със сигурност и вие притежавате поне един телевизор, а повечето домакинства си признават, че почти във всяка стая разполагат с такова устройство. Ерата на чернобелите телевизори отдавна отмина и съвременните уреди станаха все по-иновативни, технологични и усъвършенствани. Какви са критериите, които потребителите залагат при покупка на ново устройство предстои да ви разкажем в следващите редове.

Модел според нуждите на домакинството

Едва ли ще се изненадате в скоростта на поява на все по-нови модели телевизори в търговската мрежа. Както при мобилните телефони така и тук почти ежегодно на пазара се появяват нови системи и характеристики, които ни мотивират да подменим вече стария модел с нов. Сред основните показатели, по които е желателно да се избере такова мултимедийно устройство са:

  • Размер. Разнообразието от размер на екрана дава възможност на клиентите да инвестират в такива телевизори, които могат да се адаптират на желаното място. В големи всекидневни опцията е за позициониране на устройството на стена като в зависимост от разстоянието, от което ще гледате екрана имате варианти за 48, 52, 60 инчов модел;
  • Резолюции. Освен да е с подходящи размери е необходимо да се акцентира и на резолюцията на образа. Колкото по-голяма е то толкова по-чист и ярък ще бъде образа. Тенденциите са за избор между Ultra HD, HD и FULL HD;
  • Аудио система. Звука също не е за подценяване. Различните модели телевизори позволяват настройване, което да асоциира усещането, че сте в кино салон.

Това са основните акценти, които са решаващи при покупката на едно от най-важните устройства за забавление у дома, но има и други детайли, които биха ви удовлетворили напълно.

Умни устройства

телевизор

Популяризирането на смарт телевизорите през последните няколко години ни показва, че клиента е пряко ориентиран към новите технологии. Овен, че на екрана се възпроизвеждат образи от филми, предавания и новинарски емисии то възможностите на съвременните умни устройства не спират до тук.

Преимуществата, от които могат да се възползват клиентите са:

  • Достъп до Интернет чрез телевизора;
  • Използване на уреда като кино екран;
  • Наличие на вградени компютърни игри, с които цялото семейство да се забавлява;
  • Използване на различни приложения като прогноза за времето в реално време, достъп до безплатни кулинарни канали;
  • Виртуална връзка за видео разговори и други.

Ето, че съвременните телевизори разполагат с множество опции, което е причина клиентите да следят новостите и да сменят старите устройства с нови.