Защо е важно да използвате маска за коса

Няма жена, която не е подлагала косата си на дълбоко подхранване с домашно приготвени маски. Използването на яйчен жълтък и косово масло, масло от жожоба и други продукти определено дават сили на косата, но за жалост са трудни за измиване. Безспорно решението се крие другаде и днес ще ви го представим, защото знаем колко важно е за вас косата ви да е винаги перфектна, подхранена, силна и здрава. А маските за коса, които можете да си купите от търговската мрежа са достатъчно разнообразни, което показва, че са съобразени с всеки тип коса и нейните нужди. Акцент на днешната публикация ще бъдат натуралните маски за коса, тъй като те имат силно подхранващо и регенериращо свойство поради комбинацията от натурални продукти, които не предизвикват утежняващ за структурата на косъма ефект.

Как действат натуралните маски за коса

Косата ни се нуждае от ежедневна грижа. Дори да не я миете ежедневно то стимулиращ нейния растеж и здраве е дори разресването. Така, че нито един процес, който се отнася до това косата да изглежда красива и нежна не е за подценяване.  А маските за коса са изключително важен продукт, чиято роля и мисия е да подхранят в дълбочина косата ви. Терапията с ползване на маска за коса е свързана с хидратацията на косата и подобряване на нейната жизненост.

Избирането на натурална маска за коса е доста ефективен еквивалент на домашно приготвените, но с единствената разлика, че след прилагането на маската няма нужда да премахвате с шампоан, а просто изплаквате с чиста вода. Така витамините и активните съставки ще продължат да действат и да подобряват космената структура.

Качествените натурални маски съдържат:

маска за коса
  • Дълбоко подхранващи вещества;
  • Натурални масла от авокадо, конопено масло, рициново масло, етерични масла, кокосово масло;
  • Витамини и минерали, които дават естествена сила на косата.

Терапиите с маски за коса могат да бъдат извършвани в домашни условия както и в професионални козметични салони. В зависимост от типа на маската тя може да бъде приложена върху косата и скалпа с леки масажни движения като има кратък период на действие, който варира между 5 и 10 минути. В салоните за фризьорски услуги се прилага терапия с маска за коса, която за по-добър ефект използва професионална преса с пара, която цели дълбокото проникване на съставките в косъма.

В никакъв случай не бива да се пренебрегва ролята на маската за коса, тъй като тя е регенериращо средство, което подхранва и има силно възстановяващ ефект.

Как се използват

Много дами преди да закупят даден продукт задължително се информират за това как и кога се прилага. Удобството, което ви гарантират натуралните маски за коса се дължи на това, че това са продукти, които могат да се ползват и за честа употреба – 1-2 пъти седмично в зависимост от състоянието на косата ви.

Нанасянето на маската е върху чиста и измита коса. Препоръчва се да използвате нужното количество съобразно дължината и гъстотата на косата си и да оставите да подейства между 5 и 7 минути. За да бъде ефекта наистина невероятен можете да разрешите косата докато тя е с маската като така ще можете да разнесете равномерно количеството. Изплакнете с чиста топла вода и подсушете с хавлиена кърпа. Ако времето позволява ви съветваме да оставите косата да изсъхне под влиянието на естествения въздух, но в случай, че е студено използвайте най-слабата топлина на струята на сешоара. Както знаете сешоарите са една от причините за прекомерното изсушаване на косата, което води до нейното увреждане.

Насладете се на здрава и красива коса и използвате поне веднъж седмично маска от колекцията на натурална козметика BenePura. За добро самочувствие всяка дама се нуждае от качествени козметични продукти!